Hírek

23 ápr
Amerikai miniszter az egyetemen
A Debreceni Egyetem és az egyesült államokbeli Indiana állam felsőoktatási intézményei közötti tudományos és mobilitási partnerségek kialakításáról egyeztetett Indiana állam külügyminisztere. Diego Morales hétfői látogatása során Szilvássy Zoltán rektorral tárgyalt, és hallgatókkal is találkozott az egyetem agrárkarán.
23 ápr
Történelmi (karika)túra a Science Caféban
Széchenyi és Kossuth karikatúrán – félreértések története történészszemmel címmel Velkey Ferenc, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Történelmi Intézet docense tart előadást a Science Caféban. A Tudományos Igazgatóság ismeretterjesztő sorozatának legújabb rendezvénye április 24-én, szerdán 17 órai kezdettel várja az érdeklődőket a Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesboltban.
22 ápr
Interaktív laborlátogatás
A kutatói munka gyakorlati tapasztalataival ismerkedhettek meg a DE Környezetanalitikai Kutatócsoport laboratóriumában, a Biomérnöki Tanszék fermentor parkjában, valamint az Immunológiai Intézetben tett látogatásuk során a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium diákjai. A középiskolások találkoztak a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány (GTIDEA) Kiválósági PhD Ösztöndíjasaival is, akiktől a kutatói pálya lehetőségeiről hallhattak.
22 ápr
A termékenységtudatosságról fiataloknak
Hogyan befolyásolja az életmód és az életkor a gyermekvállalást? Ez a központi témája a Debreceni Egyetemen tartott keddi rendezvénynek, melyen szülész-nőgyógyász, andrológus és személyi edző tart előadást és ad hasznos tanácsokat a fiataloknak. A debreceni esemény a Termékenységtudatosság hete elnevezésű országos kezdeményezés egyik programja.
22 ápr
Medikus Kupa: sport, barátságok, élmények
Debrecen adott otthont a hétvégén a négy magyarországi orvosképző intézmény közös sporteseményének, az 51. Medikus Kupának, melyen rekordot döntött a sportolók és a szurkolók létszáma is. A rendező Debreceni Egyetem férfi kosárlabdacsapata izgalmas meccsek után aranyérmet szerzett, valamint a röplabdás és focista hölgyek is a dobogó legfelső fokára állhattak fel.
22 ápr
Fókuszban a tudományos kapcsolatok
Új doktori iskola indításáról, valamint a szervezeti egységek 2024. évi működési és üzleti terveiről is döntött a Debreceni Egyetem Szenátusa. A testület áprilisi ülésén elfogadta a 2024/2025-ös tanév időbeosztását, valamint új szakok létesítéséről és indításáról is szavazott.
19 ápr
Tanári bál, várostörténet és sport az egyetemi lapban
Milyen témát járt körbe az Állam- és Jogtudományi Kar legutóbbi Lex Cafe előadása, mely karok hallgatói ünnepeltek együtt a tanári bálon, hogyan nyerte el mai formáját a Nagytemplom és a Református Kollégium között található Emlékkert és miként alakult a DEAC férfi röplabdacsapatának negyeddöntője a Pénzügyőr ellen – egyebek mellett ezekről is lehet olvasni az Egyetemi Élet új számában.
19 ápr
A régió legnagyobb állásbörzéje a Debreceni Egyetemen
Csaknem 800 négyzetméteren 80 kiállító és több mint kétezer állás várta a látogatókat a régió legnagyobb állásbörzéjén a Debreceni Egyetem Főépületében. A kínálat ezúttal is kiemelkedő volt, nem csak pozíciókat találhattak a hallgatók, hanem szakmai gyakorlati helyeket, önkéntes munka-lehetőségeket és külföldi ösztöndíjakat is.
19 ápr
A kritikus gondolkodás a sikeres jövő egyik kulcsa
Dupla rendezvénnyel jelentkezett a Debreceni Egyetem Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézete (MÜZLI). A Learning Centerben tartott Pódiumon a Gartner magyarországi és bulgáriai képviseletének vezetője, Papp László osztotta meg gondolatait a kor technológiai kihívásait illetően, az Alumni Party-n pedig a MÜZLI mesteroktatói vezetői tapasztalataikról, karrierváltásról beszélgettek a hallgatókkal.
18 ápr
Rangos elismerést kapott a DE kutatója
Talentum-díjat kapott Matta Csaba, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karának adjunktusa. A Nemzeti Tudósképző Akadémia (NTA) a kitüntetéssel a kutató kiemelkedő tudományos tevékenységét ismerte el.

Oldalak

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.