Organization

A DENYDI két, egymást tartalmilag kiegészítő és meghatározott kapcsolódási pontokon egymással együttműködő doktori programból áll:

  • Általános és Alkalmazott Nyelvészeti Doktori Program
    Programvezető: Dr. Kertész András

A program öt alprogramban folytat képzést. Az alprogramok hallgatói számára – függetlenül a választott alprogramon belüli képzéstől – a DENYDI teljes kínálata rendelkezésre áll. Ugyanakkor a hallgatókat egyértelműen hozzárendeljük egy adott alprogramhoz. Az alprogram vezetőjének feladata, hogy felkérjen oktatókat kurzusok tartására, témavezetésre és a doktorhallgatók számára előírja a DENYDI teljes kínálatából azokat a tanegységeket, amelyek teljesítése szükséges doktori témájuk kidolgozásához. Ebben a tekintetben a hangsúly az átjárhatóságon és az együttműködésen – más szóval az alprogramok autonómiájának viszonylagosságán – van.

 

Alprogramok Az alprogramok vezetői
Angol nyelvészet Dr. Laczkó Tibor (helyettes: Dr. Rákosi György)
Elméleti nyelvészet Dr. Kertész András
Német nyelvészet Dr. Csatár Péter
Romanisztika Dr. Kiss Sándor
Számítógépes nyelvészet Dr. Hunyadi László

 

  • Magyar és Finnugor Nyelvészeti Doktori Program
    Programvezető: Dr. Hoffmann István

A program két alprogramból áll.

 

Alprogramok Az alprogramok vezetői
Finnugor nyelvészet Dr. Maticsák Sándor
Magyar nyelvészet Dr. Tóth Valéria

Frissítés dátuma: 2018.11.12.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.