Hírek

17 máj
A Debreceni Egyetem campust létesít Siófokon
Siófokon jön létre a Debreceni Egyetem legújabb campusa, amely DE Siófok Campus néven működik majd. Az új egység létrehozásáról szóló megállapodást pénteken írták alá az egyetem és a város vezetői.
17 máj
Májusi lapszám – sport, gazdaság és természetvédelem
Miként segíti a Debreceni Egyetem profi sportoló hallgatóit a mentorprogramon keresztül, mi történik az intézmény Noszvaj-Síkfőkúton található Soó Rezső Kutatóházával és hogyan alakul át az afrikai nők gazdaságban betöltött szerepe – egyebek mellett ezekről is lehet olvasni az Egyetemi Élet új számában.
17 máj
A tudományon keresztül szólítják meg a külföldi hallgatókat a TTK-n
A külföldi diákokat tömörítő International Student Union (ISU) szervezésében tartottak konferenciát csütörtökön a Learning Centerben: a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar (DE TTK) angol nyelvű képzéseiben részt vevő hallgatók a tudományos munkáról, a TDK lehetőségeiről és az intézmény tehetséggondozási programjairól hallhattak előadásokat.
17 máj
Újdonságok az elmúlt két év kiadványaiból
Könyvbemutatót tartott a Debreceni Egyetem (DE) Bölcsészettudományi Kar (BTK) Szlavisztikai Intézete. Az eseményen az intézeti oktatók által az elmúlt két évben jegyzett monográfiákat ismertették a meghívott előadók az intézet könyvtárában.
17 máj
DEViK évadzáró: generáción átívelő családi vállalkozás és mentortalálkozó
Két részből tevődött össze a DEViK Klub aktuális félévének zárófelvonása: a résztvevők előbb egy kanapébeszélgetést hallgathattak meg, a téma a generáción átívelő családi vállalkozás volt. Az est második felében pedig következett a mentortalálkozó, melyen lehetőségük volt a hallgatóknak kötetlenebb módon beszélgetni tapasztalt vezetőkkel és szakemberekkel.
17 máj
Bemutatkoztak a Debreceni Egyetem kiváló kutatóhelyei
A Debreceni Egyetem kiemelt kutatási infrastruktúráit ismerhették meg a résztvevők a Kémia Koordinációs Intézet csütörtöki rendezvényén. A workshop célja az volt, hogy elősegítse, erősítse a különböző karok, intézetek és kutatócsoportok közötti együttműködéseket, ezzel is hozzájárulva az egyetem tudományos teljesítményének növeléséhez.
17 máj
Valós megoldás egy valós problémára
A középosztály forradalma – Meritokratikus stratégia a 21. századra című könyvét mutatta be György László gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért és a Tanítsunk Magyarországért program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztos a Debreceni Egyetemen. A szerző arra törekedett, hogy Magyarország példáján keresztül mutassa be a középosztály megtámasztásának meritokratikus stratégiáját.
17 máj
MEFOB: kétszeri hosszabbítás után újra bajnok a DEAC
Győrben rendezték meg a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság női és férfi négyes döntőjét. A DEAC férfi együttese újra felért a csúcsra, míg a debreceni hölgyek a negyedik helyen zártak.
16 máj
Az iskolaalapító tanárra emlékeztek
Szakmai konferencián idézték fel Bényei Miklós, a Hajdú-Bihar Vármegyei Könyvtár volt igazgatóhelyettesének, a Debreceni Egyetem címzetes egyetemi tanárának emlékét a Debreceni Akadémiai Bizottság székházában. A néhai szakembernek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy 1989-ben elindult az egyetemen az informatikus könyvtáros képzés.
16 máj
TMO – nyári táborok Debrecenben
A Tanítsunk Magyarországért (TMO) programban résztvevő csaknem nyolcvan általános iskolás vehet részt azokban a nyári táborokban, amelyeket a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) szervez júliusban a Debreceni Egyetem mentorhallgatóinak közreműködésével. Az erről szóló megállapodást csütörtökön a DSZC székházában tartott sajtótájékoztatón írták alá.

Oldalak

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.